Členové asociace

mapka Hlavní město Praha Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Královehradecký kraj Liberecký kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Vysočina Zlínský kraj

Partneři

Čestní členové:


ASOCIACE TECHNICKÝCH BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB GRÉMIUM ALARM

Česká asociace výrobců zámků a stavebního kování

STROJÍRENSKÝ ZKUŠEBNÍ ÚSTAV

TREZOR TEST s.r.o.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně - Fakulta aplikované informatiky

Asociace českých lockpickerů.

Asociace českých lockpickerů

POLSKIE STOWARZYSZENIE LICENCJONOWANYCH SERWISÓW KLUCZOWYCH

POLSKIE STOWARZYSZENIE LICENCJONOWANYCH SERWISÓW KLUCZOWYCH

Cech mechanických zámkových systémů (CMZS)

Cech mechanických zámkových systémů

Český klub bezpečnostních služeb z.s.

Český klub bezpečnostních služeb z.s.

Otevření provozoven od 1.3.2021 do 21.3.2021

Vážení členové AZKS,


V důsledku nařízení nového nouzového stavu do 28. 03. 2021, a v návaznosti na usnesení vlády č. 196 ze dne 26. února 2021, s účinností ode dne 1. března 2021 od 00:00 hod. do dne 21. března 2021 do 23:59 hod., je udělena výjimka pro maloobchodní prodej a prodej a poskytování služeb v následujících provozovnách (výňatek z celého znění):  

  • provozovny umožňující vyzvednutí zboží a zásilek zakoupených distančním způsobem
  • provozovny servisu přístrojů a dalších výrobků pro domácnosti
  • prodejny domácích potřeb a železářství

Do těchto oblastí spadají provozovny se železářským sortimentem a domácími potřebami (mimo sortiment nábytku a koberců a jiných podlahových krytin), tedy s obvyklou nabídkou: 

  • spojovacího materiálu
  • ručního a elektrického nářadí a nástrojů
  • stavebního a nábytkového kování
  • rytectví
  • dalších železářských potřeb pro domácnost, dům a zahradu

Obvyklou a samozřejmou součástí oblastí poskytování služeb servisu přístrojů a výrobků pro domácnosti, stejně jako maloobchodního prodeje domácích potřeb a železářského sortimentu jsou také klíčové služby, nouzové otvírací služby a služby montáže / opravy / výměny mechanických zábranných prostředků – jedná se o činnost a provozovny související nebo napojené na stavebnictví a služby pro domácnosti. Zejména pak v případech, kdy hrozí nebezpečí z prodlení.

Provoz na prodejnách je omezen následovně:

  1. Přítomnost ne více než jednoho zákazníka na 15 m2 prodejní plochy.
  2. Aktivně bránit zdržování zákazníků v kratších vzdálenostech, než jsou 2 metry, nejde-li o osoby ze společné domácnosti.
  3. Zajistit řízení front čekajících zákazníků, a to jak uvnitř, tak před provozovnou, zejména za pomoci označení prostoru pro čekání a umístění značek pro minimální rozestupy mezi zákazníky (minimální rozestupy 2 metry), přičemž zákazník, který je držitelem průkazu osoby se zdravotním postižením, má právo přednostního nákupu.
  4. Umístit dezinfekční prostředky u často dotýkaných předmětů (především kliky, zábradlí, nákupní vozíky) tak, aby byly k dispozici pro zaměstnance i zákazníky provozoven a mohly být využívány k pravidelné dezinfekci.
  5. Zajistit informování zákazníků o výše uvedených pravidlech, a to zejména prostřednictvím informačních plakátů u vstupu a v provozovně, popřípadě sdělováním pravidel reproduktory v provozovně. 

zdroj: vláda.cz

Prezidium AZKS proto doporučuje, na základě výše uvedených informací, zachovat provoz maloobchodních provozoven našich členů. Velkoobchodní provoz není omezen. 

V plném rozsahu doporučujeme zachovat službu nouzového otevírání, kde hrozí nebezpečí zprodlení. V plném rozsahu je možné provádět montáž mechanických zábranných systémů (bezpečnostních dveří, mříží, zámků a kování), a to po předchozí domluvě se zákazníkem.

Všechny členy žádáme, aby zajistili svým zaměstnancům veškeré ochranné pomůcky dle aktuálního nařízení vlády.

Za AZKS Ing. Ladislav Kratochvil

 

Přihlášení

Vyhledávání


LOCK FEST

AZKS na FACEBOOKu


Copyright © 2012 Fusek - Design

Autor stránek nenese žádnou zodpovědnost za náplň stránek ani její stylistické zpracování