Členové asociace

mapka Hlavní město Praha Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Královehradecký kraj Liberecký kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Vysočina Zlínský kraj

Partneři

Čestní členové:


ASOCIACE TECHNICKÝCH BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB GRÉMIUM ALARM

Česká asociace výrobců zámků a stavebního kování

STROJÍRENSKÝ ZKUŠEBNÍ ÚSTAV

TREZOR TEST s.r.o.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně - Fakulta aplikované informatiky

Asociace českých lockpickerů.

Asociace českých lockpickerů

POLSKIE STOWARZYSZENIE LICENCJONOWANYCH SERWISÓW KLUCZOWYCH

POLSKIE STOWARZYSZENIE LICENCJONOWANYCH SERWISÓW KLUCZOWYCH

Cech mechanických zámkových systémů (CMZS)

Cech mechanických zámkových systémů

Český klub bezpečnostních služeb z.s.

Český klub bezpečnostních služeb z.s.

Zhodnocení LockFest 2021

Zhodnocení LockFest 2021

4. ročník mezinárodního zámkařského veletrhu LockFest 2021

Poslední víkend v září ve dnech 25. - 26. září 2021 se uskutečnila po třech dlouhých letech mezinárodní výstava LockFest 2021 v hotelu Thermal v Karlových Varech. Již v pátek od ranních hodin vše začalo, musely se navést a postavit stánky a následně přijížděli jednotliví vystavovatelé, kteří se také nezastavili. Ve večerních hodinách si všichni oddechli a zašli společně na Welcome drink, kde byla připravena degustace vín řady Village (Nové Vinařství) z Mikulovské podoblasti, v blízkosti Pálavských vrchů. Pro všechny byl i připraven bohatý raut teplé i studené kuchyně.

Ale co sobota?!Bylo k vidění kolem 50 stánků od prodejců otevírací techniky, čipů, klíčů, autodiagnostik až po zabezpečovací systémy a byly připraveny 2 školicí místnosti, kde celou sobotu probíhala různá školení a semináře. Návštěvníci mohli nahlídnout pod pokličku předním výrobcům otevírací techniky jako jsou dekodéry trezorových zámků, autodialery k otevření mechanických trezorových kombinačních zámků, speciální nástroje na automobilové zámky a dozvěděli se různé techniky, jak třeba otevřít zamčené dveře. Byla pro ně připravena různá produktová školení od společností EVVA, ASSA ABLOY SOLUTION CZ (FAB a Mul-T-Lock), Tokoz, Rostex a SPVG Systems. Také byli zataženi do umu zámkařství a tj. umění impressioningu.

V sobotu byl za Asociaci českých lockpickerů připraven v dopoledních hodinách trénink a po poledni se zahájila Mini soutěž v lockpickingu, kde soutěžila necelá dvacítka lockpickerů z několika zemí. Vyhlášení vítězů proběhlo na Gala Dinner. Celým večerem Gala Dinner provázel taneční orchestr Sokrat a mimo jiné byl večer pojat po Bondovsku, nechybělo mobilní kasino s ruletou ani Bond girl. Za těžce vydělané tisíce dolarů z kasina se hosté mohli účastnit dražby, do které daly hodnotné ceny společnosti EVVA, A. Wendt (Zieh-Fix), dormakaba, Assa Abloy Solution CZ (Mul-T-Lock).

Nemohlo chybět ani slavnostní vyhlášení soutěže o nejzajímavější produkt. Byly 3 kategorie a zvítězily tyto firmy:

Kategorie A – Mechanické a mechatronické zabezpečení, stroje na klíče
Vítěz: EVVA s mechanickým uzamykacím systémem Akura 44
Kategorie B – Elektronika programování autoklíčů
Vítěz: X-Horse s výrobkem VVDI Key Tool Plus pro programování autoklíčů a diagnostiku
Kategorie C – Otevírací technika
Vítěz: MPM Decoders s Autodialerem JACK, který slouží k nedestruktivnímu otevření mechanických trezorových kombinačních zámků

Vždy se otevírá síň slávy, jak pro českou, tak i pro zahraniční osobnost. Tentokrát si ocenění za Českou republiku odnesl Ing. Petr Koktan a zahraniční osobností byl vyhlášen pan Peter Field.

Neděle byla už volnější, už nebyl takový nápor návštěvníků, jejichž počet byl podstatně nižší než v předchozích letech, ale vzhledem k současné situaci a dodržení všech covidových opatření, můžeme říci, že návštěvnost byla poměrně slušná.  Veletrh navštívila necelá tisícovka návštěvníků. V nedělních odpoledních hodinách se brány hotelu Thermal zavřeli a snad příští rok je opět otevřeme! Tak ještě jednou: „Uběhlo to opět rychle, tak snad se uvidíme již příští rok v hotelu Thermal v Karlových Varech.“

Mini soutěž v lockpickingu 2021

Letos byla připravena alespoň jedna malá soutěž v lockpickingu v rámci mezinárodní výstavy LockFest 2021, která se konala v sobotu 25.09.2021 odpoledne v hotelu Thermal v Karlových Varech. Hlavní sponzorem byly společnosti Locksmith Service s.r.o. a A. Wendt GmbH.

Soutěžilo se pouze v jedné disciplíně, kde si soutěžící vyzkoušeli spíše vložky a zámky těžšího kalibru a to šlo to vidět i v časech otevření, pokud se zadařilo. Limit na otevření byl 5 minut a povolené nástroje byly pouze planžety a napínáky, popřípadě jen svěrák. Soutěže se účastnilo necelých 20 lockpickerů z několika zemí, a to Německa, Itálie, Maďarska, Ukrajiny samozřejmě že i z České republiky.

V klasickém předkole se otevíraly cylindrické vložky Viro, FAB, EVVA a visací zámky FAB, Tokoz, EVVA. Všichni lockpickeři otevřeli visací zámek Tokoz (EMO), někteří i v řádu několika sekund. Vložku Viro otevřeli skoro všichni až na jednoho. Do finále A&B se dostali od každého stolu 4 soutěžící, takže následně bylo 6 soutěžních kol. Ve finále A&B to už tak jednoduché nebylo, byli v soutěži cylindrické vložky a visací zámky vyšších bezpečnostních tříd. U stolu B cylindrickou vložku BKS či visací zámek Tokoz Alfa nikdo neotevřel, ale Tokoz Beta se již některým lockpickerům podřil otevřít. Visací zámek Abus Titalium byl u obou stolů a otevřeli ho snad všichni. Soutěžící u stolu A měli o něco „horší“ výběr, dostali do oběhu vložky a visací zámky opravdu těžší na nedestruktivní otevření. FAB 1000 a visací zámek FAB Control otevřela více jak polovina lockpickerů. Vložky Euro Secure a Mul-T-Lock Classic PRO byly také otevřeny, jediná vložka, co v rámci této soutěže nebyla nikým otevřena, tak byla cylindrická vložka Mul-T-Lock Interactive.

VÝSLEDKY FINÁLE A

Pořadí

Jméno

Země

1

Marek Pederzoli

CZE

2

Oliver Diederichsen

DEU

3

Akos Subecz

HUN

VÝSLEDKY FINÁLE B

Pořadí

Jméno

Země

1

Péter Knapp

HUN

2

Vadym Sheuchenko

UKR

3

Béla Murakeözy

HUN

 

 

 

Autor článku: Ing. Nikol Ivanovová, MBA

Fotografie

Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021 Zhodnocení LockFest 2021

Přihlášení

Vyhledávání


LOCK FEST

AZKS na FACEBOOKu


Copyright © 2012 Fusek - Design

Autor stránek nenese žádnou zodpovědnost za náplň stránek ani její stylistické zpracování